media en fotografie

Gedurende de eerste twee weken van april hebben alle leerlingen een workshop gevolgd rond het thema Media en fotografie.

Er werden vier verschillende workshops gegeven die elk zeer enthousiast door de kinderen ontvangen werden.

Workshop “Je ogen verstuiken”
De groepen Brigitte / Eugenie, Anne-Mieke / Mieke en Iris volgden de workshop “Je ogen verstuiken”. De kinderen hebben inderdaad hun ogen uitgekeken gedurende deze ochtend!
070   072
Wat is het prachtig te zien wat er allemaal gebeurt als je verschillende kleuren ecoline in water gooit.

118  128  111En hoe bijzonder is het wanneer je mooie knipsels en doorzichtig gekleurde velletjes op een overheadprojector legt.
Vervolgens zijn er mooie foto’s van de kinderen gemaakt.
115  foto media
De kinderen zijn ook aan de slag gegaan met het maken van spiegelkijkers. En als je daar dan doorheen kijkt zie je alles wel heel vaak!
De kinderen waren stuk voor stuk geboeid en gefascineerd door alle activiteiten tijdens deze workshop.

Workshop ” Lichtschrijven’ door Niek Michel
De groepen van Linde / Edith, Marleen, Bea / Ramona, Marjo / Ria en Dily zijn aan de slag gegaan met het zogenaamde ‘Lichtschrijven’.
Niek kwam in de groepen eerst vertellen over een aantal foto’s die hij vooraf opgestuurd had en die de leerkrachten al voor besproken hadden met onze kinderen. Daarna legde hij de opdracht uit.
lichtschrijven 1  lichtschrijven 3  lichtschrijven 2
In het verdonkerde lokaal in benedenbouw 2 hebben alle kinderen mooie lichtfoto’s gemaakt. De eerste opdracht was krassen met lichtjes in de lucht. De tweede opdracht was figuren maken met de lichtjes.

figuur ryan   zelfpotret naomi

De derde opdracht was het tekenen van de eerste letter van je naam.
En als laatste werd er een zelfportet gemaakt. De foto’s werden hierbij natuurlijk gemaakt door andere  kinderen, hierbij was samenwerken natuurlijk ook heel belangrijk.”
Alle kinderen  vonden het prachtig en erg leuk om te doen. Dit is goed te zien in de resultaten.

Workshop “Animatie”
De leerlingen uit de groep van Dily, Renske/Bianca en alle groepen van bovenbouw 1 gingen aan de slag met de workshop Animatie. Animatie, ook wel stop-motion genoemd, is een techniek waarbij foto’s worden gemaakt van diverse materialen. De foto’s worden achter elkaar gezet in de computer en er ontstaat een filmpje. De ouders hebben deze filmpjes tijdens de Kijkavond met eigen ogen kunnen bewonderen.
DSCF1667  IMG_0290

Workshop ‘Tabletop fotografie’
Alle leerlingen van bovenbouw 2 hebben kennis gemaakt met zogenaamde geënsceneerde fotografie. Ze hebben geleerd anders te kijken en ontdekken wat belangrijk is voor het maken van goede foto’s. Kleine figuurtjes zijn gefotografeerd in een uitgekozen decor waardoor een fantasiewereld ontstaat. De resultaten zijn prachtig!

DSCF1292  DSCF1300
IMG_1187  IMG_0390

Hallo allemaal, wij zijn Sanne M, Sanne W en Jachenka. Wij zijn bezig geweest met een fotografie workshop op school en we hebben er veel van geleerd. We hebben foto’s gemaakt en je kon materialen gebruiken. We hebben veel lol gehad. En we hadden een mini poppetje en we gaan nu een verhaal schrijven van het avontuur van het poppetje.

Het Verhaal
Er was eens een poppetje die heette Violetta. OP een dag klom Violetta op een steile berg en ze zwaaide op de top van de berg naar de mensen beneden. Opeens zag ze een klein boompje, hij glinsterde van top tot teen. Ze was heel blij en toen nam ze het boompje meer naar huis. Maar ze moest door het water naar huis. Maar toen kwam ze een haai tegen en toen zat ze op zijn neus. Ze zwaaide weer en een uurtje later was ze thuis. En ze was zoo blij;)

Via onderstaande links kun je nog twee bijdrages bekijken van leerlingen uit de groep van Dymphy en Maria.

Foto workshop 2014
Fotoworkshop deel 2