rekenweek

Om het rekenonderwijs extra onder de aandacht te brengen en kinderen te laten ervaren dat rekenen leuk en boeiend kan zijn, vond in de tweede schoolweek de zogenaamde Rekenweek plaats. In alle groepen werd, aan de hand van stellingen, onderzoek gedaan, gerekend en werden opbrengsten weergegeven in grafieken en tabellen.

in benedenbouw 1 was een van de stellingen ‘Alle kinderen uit de klas komen uit Zevenaar’. Niets bleek minder waar…. De kinderen kwamen er achter dat er leerlingen uit Zevenaar komen maar ook uit Duiven, Westervoort, Didam en nog meer plaatsen. dit werd visueel weergegeven aan de hand van auto’s. Ook werd de lengte van de kinderen in kaart gebracht en werd bekeken hoeveel kinderen verschillende soorten fruit lekker vinden.

image  image  image image

 

In benedenbouw 2 kwamen weer andere stellingen aan bod,  zoals bijvoorbeeld ‘Alle kinderen hebben een hond als huisdier’ of  ‘Alle kinderen eten graag snoep’. Kinderen waren enthousiast om de antwoorden op de verschillende stellingen te onderzoeken en weer te geven.

In de bovenbouw werd onderzocht hoeveel leerlingen uit bepaalde plaatsen komen en of de stelling ‘Meisjes kunnen minder ver gooien dan jongens’ wel echt waar is. Er werd gebruik gemaakt van verschillende manieren om de uitkomsten weer te geven; van grafieken tot staafdiagrammen , alles kwam aan bod!

image  image  image  image  image  image