schoolplein

plein 4Schoolplein.

Na momenten van concentratie en hard werken in de klas, is het voor kinderen belangrijk om op een prettige manier te kunnen ontspannen. Even bewegen, het liefst in de buitenlucht, maakt dat kinderen weer energie opdoen. Ook bevordert buitenspelen de ontwikkeling van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden van kinderen. Een kindvriendelijke buitenruimte gaat over meer dan buitenspelen, zo’n ruimte nodigt uit tot bewegen en ontmoeten. Foto’s van de opening vindt u hier

plein 6Er is hard gewerkt door leerlingen, ouders en teamleden aan de totstandkoming van een vernieuwd schoolplein. In samenwerking met NME Zevenaar, de medewerkers van het Groenkompas en dankzij de bijdrage van vele sponsoren heeft het plein een ware metamorfose ondergaan!
Aansluitend bij de mascotte van de Schilderspoort, een draak genaamd Poortje, is ook op het plein een prachtige draak te vinden en zelfs vanaf het dak kijken drakenogen naar beneden.
De kinderen kunnen spelen in het drakenbos waar een waterpartij en wilgentenen hutjes zijn aangelegd. Het plein, dat nu met recht een groen plein te noemen is, nodigt uit tot spel maar biedt ook plein 2de gelegenheid tot chillen op rustige plekjes.
Ook het apart gelegen kleuterplein ziet er aantrekkelijk uit met een prachtige verkeersroute en meer kleur en meer groen. Daarnaast is de start gemaakt met de schooltuin waarin kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

 

IMG_8649Dankzij de bijdrage van vele sponsoren en de inzet van leerlingen, ouders, teamleden, NME Zevenaar en de medewerkers van het Groenkompas heeft de Schilderspoort een prachtig en uitdagend plein gekregen!IMG_8781

IMG_8677kunnen aanslaan.

 

 

20170406_114839
De eerste groepen zijn aan de slag geweest in de schooltuin. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan met het schoonmaken en met alle voorbereidende werkzaamheden.

Maart 2017
De activiteiten op ons nieuwe schoolplein leken een poosje stil te leggen. echter, achter de schermen werd er volop nagedacht, voorbereid, gepland en georganiseerd.
Inmiddels is duidelijk geworden dat het grasveld, grenzend aan het plein van de jongste leerlingen, door onze school gebruikt mag worden. Dit betekent dat de speelruimte flink vergroot wordt en de vakleraren gymnastiek ’s zomers kunnen uitwijken naar buiten.
We zijn blij met de medewerking van Gemeente Zevenaar en van onze buurman!plein totempalen 3

Ook leerlingen zijn inmiddels weer actief geweest met voorbereidingen! Samen met Jeroen Weijmans van ‘het Groenkompas’ hebben zij totempalen beschilderd die straks in het drakenbos een plek zullen krijgen.

Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor een kleine schooltuin. De gereedschappen zijn inmiddels aangeschaft, met dank aan oud-leerling Nico Nusselder van Intratuin!

draak 2November 2016
We zijn alweer een stap verder met ons schoolplein! Medewerkers van het Groenkompas hebben, samen met  André van Veghel, zandsculptuurkunstenaar, een fantastische liggende draak op het schoolplein gemaakt. De draak is op dit moment nog niet helemaal klaar dus de kinderen moeten nog even geduld hebben voordat ze erop mogen spelen. Vrijdag 3 december wordt er een verflaag op de draak aangebracht waardoor hij er nog mooier uit gaat zien. We wachten met spanning af!
Foto’s kunt u zien door hier te klikken.

Oktober 2016
De eerste werkzaamheden aan ons te vernieuwen schoolplein zijn vandaag gestart.
De hoofdingang krijgt een prachtig accent!
Leerlingen dragen hun steentje bij door te helpen met het snoeien van wilgentakken.