activiteiten 2021-2022

ANWB Streetwise verkeerslessen

Op 15 en 16 maart hebben alle bouwen van de Schilderspoort meegedaan aan verkeerslessen van de ANWB Streetwise. De verschillende activiteiten vonden plaats in en om de school. De leerlingen hebben veel plezier gehad. Ryan zit in bovenbouw 2 en hij heeft deelgenomen aan Trapvaardig. Hij heeft een stukje geschreven voor deze nieuwsbrief.

“We begonnen met een PowerPointin de klas over je hand uitsteken, over je schouder kijken en goede verlichting. Als je dat niet hebt, ziet de bestuurder je pas binnen 10 meter. Ook moet je niet whatsappen op de fiets en harde muziek luisteren met een koptelefoon. In een filmpje zagen we Tommyboy die was aangeredenen doodgegaan. Dat is wel zielig. Het was heel informatief. Op het plein met de fiets deden we best moeilijke dingen, zoals palen slalom, over een schuine balk rijden en balanceren. Als we 3 rondes hadden gedaan kregen we een rugzak op en fietsten we nog een keer. Daarna moesten we de fietsen opruimen en lopend met een soort van dronken bril nog een keer het parcours doen. De juf heeft uitgelegd dat je niet kunt rijden als je dronken bent. Trapvaardig is wel leuk”.

 

 

 

 

Bomen knotten bovenbouw 2

Eind januari mochten een aantal groepen van de bovenbouw meedoen met de excursie ‘bomen knotten’. Vanuit de NME werd dit georganiseerd en wij doen hier als school al jaren met veel plezier aan mee. De kinderen hebben goed hun best gedaan bij het helpen van het knotten van de bomen rondom de school. Hierbij wat foto’s van deze activiteit.

Schooljudo

Jaarlijks krijgen de leerlingen uit de benedenbouw gedurende 10 weken judoles.
Tijdens deze lessen, die door een echte judoka gegeven worden, leren de kinderen om:
– binnen een veilige setting te stoeien
– grenzen te stellen en elkaars grenzen te respecteren
– weerbaarder te worden in allerlei soorten situaties
– hoe je met elkaar kunt samenwerken
en nog veel meer……………………….
De kinderen genieten met volle teugen!!