activiteiten 2020 2021

December 2020

Sinterklaas

Natuurlijk bracht Sinterklaas ook dit jaar een bezoek aan de Schilderspoort. Al moest het feest op een andere manier plaatsvinden. Een kleine groep leerlingen verwelkomde hem buiten waar Sint en zijn Piet aankwam in een cabrio. In benedenbouw 1 heeft hij de groepen een bezoek gebracht. In de andere bouwen liet hij zich wel even zien en werden wel de cadeaus afgeleverd. In benedenbouw2 kregen ze dichte koffers aangereikt met een cijferslot eraan. Door allerlei opdrachten uit te voeren, konden ze de code achterhalen, waardoor uiteindelijk het slot open kon en de cadeautjes tevoorschijn kwamen. In de bovenbouw werden er spelletjes gedaan in de klas zoals bingo; sjoelen en allerlei andere activiteiten. Het was al met al een zeer geslaagde dag!

November 2020

  
Niet alleen buiten, maar ook binnen is te zien dat het volop herfst is. In benedenbouw 1 kunnen er in de herfsthoek kastanjes en eikels geteld en gewogen worden. Verder zijn ze er druk met het knippen van rechte stroken voor de poten van de spin en de stekels van de egels.

Nationaal schoolontbijt
Dinsdag 3 november deden we mee aan het Nationaal Schoolontbijt. We hebben met z’n allen kunnen genieten van een heerlijk gezond ontbijt.
In de klassen werd er deze week ook aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Aan bod kwamen oa: Ontbijt je iedere dag?, Ontbijt jij gezond? en Beweeg jij genoeg? Nationaal Schoolontbijt is dus een leuk én leerzaam ontbijtfeest!