voor altijd jong

Het thema van de Kinderboekenweek ‘Opa’s en Oma’s; voor altijd jong’ staat in alle groepen op de Schilderspoort centraal.

In benedenbouw 1 heeft de huishoek een ware metamorfose ondergaan. Er staan en liggen allerlei spulletjes van vroeger. De kinderen leren de verschillen tussen het leven van vroeger en dat van nu maar ook de verschillen tussen jong en oud.

In benedenbouw 2 komen deze aspecten ook aan de orde maar dan uiteraard een stapje moeilijker. Tijdens de keuzemiddag zijn de kinderen aan de slag geweest met het beschilderen van bordjes, het schrijven met een kroontjespen en nog veel meer.

Ook in bovenbouw 1 en 2 komen de verschillen tussen vroeger en nu aan de orde. Het gaat hier bijvoorbeeld om de verschillen tussen scholen van toen en nu of over het leven en werken van kinderen en volwassenen.

In de groep van juf Hannah kwamen Hannah’s Opa en Oma op bezoek. Zittend in een ouderwetse schoolbank vertelden zij over vroeger en werden allerlei vragen van de kinderen beantwoord.

In benedenbouw 1  werden alle Opa’s en Oma’s uitgenodigd. De leerlingen lazen voor uit hun zelf gemaakte prentenboek. Aansluitend werd thee gedronken en werden er allerlei ouderwetse spelletjes gedaan. Het was een druk bezochte en zeer gezellige middag!

Tevens bracht benedenbouw 1 een bezoek aan verzorgingstehuis ‘De Liemerije’. De bewoners werden er verrast met zelfgemaakte bloemen en er werden gezamenlijk liedjes gezongen. Iedereen genoot met volle teugen!

Van de verschillende activiteiten kunt u de foto’s zien door hier te klikken.