kunst

Gedurende de maanden maart en april heeft het thema Kunst centraal gestaan binnen de hele school.  Alle groepen hebben op verschillende wijze aandacht besteed aan dit onderwerp.

20160308_103428Benedenbouw 1
De leerlingen uit benedenbouw 1 brachten een bezoek aan het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem. De kinderen waren enthousiast en keken hun ogen uit! In de groepen werd een groot aantal verschillende activiteiten aangeboden, uiteenlopend van het schilderen van zonnebloemen zoals Vincent van Gogh dat deed, tot het maken van een prachtig kunstwerk op het schoolplein.

Benedenbouw 2groep MArjo
Het thema kunst werd geopend met een viering in het speellokaal met een quiz over verschillende kunstvormen. In de groepen werd volop geschilderd, mozaïek gemaakt, toneel gespeeld en nog veel meer. Er was een grote betrokkenheid van alle kinderen te zien.

meubels bob 1Bovenbouw 1
De leerlingen konden zich inschrijven voor verschillende workshops die, groepsdoorbroken, werden aangeboden. Er waren workshops zoals toneel spelen; dansen; schilderen; meubels pimpen; tassen en hoeden maken. De prachtigste creaties zijn ontstaan!

Bovenbouw 2stenen bob 2 5
Ook in de bovenbouw spatte de creativiteit eraf! Werkstukken geïnspireerd door Mondriaan; prachtig beschilderde stenen; serviesgoed dat een nieuw jasje kreeg en spannende filmpjes werden gemaakt. Vele talenten werden zichtbaar!