activiteiten 2019-2020

November 2019: Sinterklaas
De voorbereiding voor de komst van Sinterklaas zijn in volle gang. Surprise worden gemaakt, er is een Schatkamer van Sinterklaas en er wordt gerekend met pepernoten.
                  

November 2019: Rots en Watertraining
Jaarlijks krijgen de leerlingen uit bovenbouw 1 Rots en Watertraining. Het doel van deze training is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en het welzijn bij kinderen en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting en meeloopgedrag. Het programma biedt een afwisseling van spel- en zelfverdedigingsvormen, zelfreflectie en het uitwisselen van ervaringen.

 
Kinderen leren opkomen voor zichzelf (rots), maar meestal is het beter verbinding te maken met de ander (water). De lessen worden gegeven door de vakleraren gymnastiek, die hiervoor een opleiding hebben gevolgd, in samenwerking met de groepsleraren.

November 2019: Thema communicatie
In november stond het schoolbrede thema ‘Communicatie’ centraal. Er werden in alle bouwen diverse lessen geven waarin communicatie centraal stond. Dat communicatie veel onderdelen bevat hebben de kinderen ondervonden.
 
Samen naar de brievenbus om kaarten te posten.

Oktober 2019: Dierendag

Op 4 oktober is er door de hele school stilgestaan bij dierendag. Van en aantal kinderen van benedenbouw 2  kwam ’s middags hun huisdier op bezoek.
Het laatste half uur van de dag konden de alle kinderen uit de benedenbouw 2 de dieren bekijken, aaien en vragen stellen over het dier. Er waren oa een rat, hond, kat, hamster, fret en een dwergpapegaai.

Oktober 2019: Excursie naar een melkveebedrijf

De groep van Renske-Rogier uit bovenbouw is naar het Melkbedrijf de Genders in Giesbeek geweest. Het was een zeer geslaagde ochtend. Ze hebben ontzettend veel gedaan op de boerderij: kalfjes geborsteld, een echte koe gemolken, poesjes eten gegeven, de koeien brokjes gegeven en ga zo maar door. De kinderen en begeleiders genoten volop.

 

Oktober 2019: De tuin in

Oktober is altijd een overgangstijd in de tuin. De meeste bloemen zijn uitgebloeid, en blad van bomen valt.
Dat is ook te zien op ons plein en in onze schooltuintjes. Om er voor te zorgen dat er in het voorjaar mooie voorjaarsbloeiers te zien zijn, zullen de bollen en knollen de grond in moeten.  Kinderen van de groep Ilse-Brigitte hebben samen met de juf de bollen gepoot, waardoor er in de lente mooie tulpen te zien zullen zijn. Het groeiproces zal goed gevolgd worden door de groep.

September 2019: Groepsvorming

De eerste weken stonden in het teken van de groepsvorming. De 4 waarden van de school: Respect-Verantwoordelijkheid-Vertrouwen-Veiligheid stonden hierbij centraal. Ter afsluiting van deze weken heeft de Oudervereniging, samen met de vakleerkrachten gym en de sportschool een bootcamp georganiseerd. Iedere groep ging op het bootcamp terrein van de sportschool aan de slag. Na afloop was er voor iedereen een diploma, te drinken en een ijsje. Het was wederom een groot succes.

 

September 2019: Schrijfles

Dat het aanleren van letters en cijfers niet alleen op papier gebeurt, laat bovenstaande foto zien. Vaak gaan er allerlei oefeningen aan het schrijven op papier vooraf, zoals bijv. het ‘schrijven’ van de cijfers op de tafel in scheerschuim. En dan beginnen we natuurlijk met cijfer 1.

September 2019: Beloning en Leesles gecombineerd

Een taalleesles kan prima gecombineerd worden met een beloning die verdiend is , maakt onderstaand verhaal duidelijk.
Al na 2 weken was het zo ver. Er waren in een groep genoeg muntjes verdiend. De eerste beloning werd gemaakt en geproefd; de Kwarktaart. Tijdens de taalleesles ging het over dubbelwoorden waarin kwarktaart goed paste (kwark + taart=kwarktaart. Het leesblad dat geoefend werd bestond uit dubbelwoorden die te maken hadden met de kwarktaart.