activiteiten 2018-2019

april 2019: Thema Kunst

 

Sinds maart wordt er in alle groepen gewerkt rond het thema Kunst. De activiteiten gaan over Kunst in de breedste zin van het woord: beeldhouwkunst, schilderkunst, dansen, muziek maken en nog veel meer.
Ouders hebben alle resultaten komen bewonderen tijdens de Kijkavond die op donderdag 11 april a.s. plaatsvond. De opkomst was groot en ouders waren enthousiast over alle kunstwerken die te bewonderen waren.

Schooljudo                                                                                                                          De judomatten en judopakken in allerlei maten zijn weer bezorgd! Ook dit jaar krijgen alle leerlingen uit de benedenbouw weer schooljudo. Een aantal weken lang krijgen ze wekelijks een les van een heuse judoka.

Veilig verkeer Nederland

Leerlingen hebben lessen gehad rond verkeersveiligheid. Hoe gedraag je je in het verkeer; hoe lang duurt het voordat een auto stil staat als hij plotseling voor jou moet remmen en nog veel meer. De kinderen hebben veel geleerd en vooral ook enthousiaist meegedaan!

Watermuseum benedenbouw 2
De leerlingen van benedenbouw 2 zijn naar het Watermuseum geweest. Ze hebben er ontzettend van genoten en veel van geleerd.

DSC00010DSC00016

Thema Kunst
Het thema kunst is een schoolbreed thema en komt in elle groepen aan de orde. In benedenbouw 1 zijn de ouders uitgenodigd om mee te tekenen aan een gezamenlijk kunstwerk. De groepen van benedenbouw 2 hebben een bezoek gebracht aan een beeldhouwer.       De kunstwerken die in de bovenbouw gemaakt worden zijn zeer de moeite van het bekijken waard.

Thema Tuin

De afgelopen weken hebben alle groepen gewerkt aan het thema de Tuin. Zij hebben gewerkt in de schooltuintjes en veel geleerd over het planten van bijv. bloemen en groenten. Leerlingen hebben ook gewerkt met materiaal uit de tuin. Zoals stempelen met aardappels.

Thema Bouwen

Tijdens het thema bouwen werd er in alle bouwen hard gewerkt. Wat moet je voor het bouwen van een gebouw allemaal al weten of regelen? Welke beroepen zijn er betrokken van bouwtekening tot het ontstaan van een gebouw.

Van architectuur kennis tot materialen ontdekken, alles kwam aan bod. Er kwamen ouders,met bouwmaterialen, langs aan wie de leerlingen vragen aan mochten stellen. De leerlingen hebben bouwtekeningen leren lezen en huizen ontworpen. Er werden huizen gemaakt van allerlei materialen, alles uiteraard afgestemd op de leeftijden van onze leerlingen in de vier bouwen. Op de onderstaande foto’s ziet u een impressie van de afgelopen weken op de Schilderspoort.

Wilt u meer foto’s zien van ons thema, klik hier .

20180302_135256      20180220_111319     DSC03452