activiteiten 2016-2017

20170706_135639De groep van Hannah op reis naar Mars
In de groep van juf Hannah zijn ze op reis gegaan naar Mars. Meester Bas en meester Floris (klasgenoot van meester Bas) hebben van alles aan de kinderen geleerd over deze planeet. Samen gingen ze in gesprek over hoe bijzonder 20170706_141249het eigenlijk is dat we leven op aarde. En of we ook op een andere planeet zouden kunnen leven. De leerlingen hebben een PowerPoint lancering raketgezien, ervaren hoe het is om op Mars te leven en een quiz gedaan.
Daarna hebben de kinderen hun eigen raket gebouwd. Tot slot is de raket buiten gelanceerd. Heel bovenbouw 1 kwam kijken bij de lancering. Het was een super leerzame, gezellige middag. 

Snoekvissen
Jasper, de broer van juf Renske op school geweest om ons meer te vertellen over snoekvissen. 
Jasper heeft ons veel dingen geleerd over de snoek.
Zo weten we nu het volgende:
IMG_1237– Dat een vrouwtjessnoek langer dan een mannetjessnoek wordt en ook veel ouder.
– D
e snoek is een roofvis, hij eet alleen maar levende dingen, zoals visjes, kikkers en eendjes. Maar hij eet ook zijn eigen visjes op!
De snoek zwemt vaak onder bruggetjes en vlakbij het riet.
En w
e weten nu ook hoe we een snoek vast moeten pakken.  We vonden het heel leuk, leerzaam en interessant. Groetjes de kinderen van Juf Hannah en juf Renske

Bezoek aan aanbiedstation Zevenaar20170309_103105_1489143004929_resized[1]
De groepen van bovenbouw 1 zijn, in het kader van ‘Nederland Schoon’, op excursie geweest naar het aanbiedstation in Zevenaar. Het was een leerzame ochtend waarin de leerlingen uitleg kregen over recycling en verschillende soorten afval. Ook moesten ze in groepjes zo snel mogelijk afval sorteren uit de kruiwagen. Een leerzame quiz in teams maakte de ochtend compleet. Op 30 maart steken de kinderen de handen uit de mouwen en gaan ze de omgeving van de school afvalvrij maken.

naamloosEen draak in de school
Tijdens de herfstvakantie vond in Arnhem het jaarlijkse sprookjesfestival plaats. In het kader van dit festival werd er een prachtige houten draak gemaakt. Deze draak werd na afloop van het festival verloot. Dankzij de inspanningen van juf Ramona mochten wij de draak ophalen. Dat was echter niet zo’n makkelijke klus….
Gelukkig was Eric Heijting, eigenaar van Bordbusters uit Huissen, bereid zonder kosten, voor het vervoer van de draak te zorgen! Geweldig!!
Eenmaal op het schoolplein aangeland was het een hele klus de draak heelhuids binnen te krijgen. Het was dan ook een mooie samenwerkingsopdracht voor het team én het is gelukt!
Inmiddels zijn alle wervels; poten en andere onderdelen weer op hun plek en staat de draak te pronken in de hal bij het speellokaal. iedereen die heeft meegeholpen van harte bedankt!! Voor meer foto’s klik hier

ANWB Streetwise
Kinderen doen vandaag de dag weinig ervaring op in het verkeer. De eerste jaren zitten ze vooral in de bakfiets, het fietsstoeltje of op de achterbank. Om kinderen op de basisschool beter te leren omgaan met het drukke verkeer, heeft de ANWB het programma Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar vooral leuk én leerzaam verkeerseducatieprogramma om de kinderen verkeersvaardig te maken.
De foto’s van deze twee geslaagde dagen ziet u hier