activiteiten 2017-2018

naamloos naamloos1Excursie van de klas van Juf Renske: Een dagje naar Aalten 

Afgelopen vrijdag is de groep van juf Renske naar Aalten vertrokken. Daar is de groep ter afsluiting van het thema de Tweede Wereldoorlog naar het onderduikersmuseum Markt 12 geweest.  Als eerste kregen we achtergrondinformatie te horen over de mensen die in de Tweede Wereldoorlog in het museum woonde. Een medewerkster van het museum vertelde ons allerlei interessante dingen. 

Daarnaast gingen we in groepjes een speurtocht doen in het museum. We moesten allerlei dingen doen en zoeken. In de hal konden we naar allerlei verhalen luisteren, er hingen telefoons in de jassen van de Joodse mensen. We mochten op de fiets die in de tussenkamer stond fietsen, daardoor wekten we elektriciteit op. Het bijzondere aan de fiets was dat de fiets van de oma van de man van juf Renske is. Bovenin het museum ontdekten we een schuilplaats. Via de wastafel kwamen we uit bij een schuilplaats. Op de zolder was een kleine ruimte om te onderduiken. Het was een spannende, leerzame en leuke speurtocht. 

Na het bezoek aan het museum hebben we bij juf Renske onze boterhammen gegeten en we konden even uitrusten. 

Na het lunchen zijn we lopend naar de moestuin van juf Renske gegaan. Dit sluit mooi aan bij het thema waar we nu aan werken: de tuin. De man van juf Renske gaf ons uitleg over de planten die er groeien op de moestuin. Hij vertelde ons allemaal dingen over de groene en witte asperges. Zo hebben we geleerd waarom de witte asperges wit zijn en de groene groen. De man van juf Renske vertelde iets over het proces van zelf compost maken. Als laatste hebben we nog wat onkruid weggehaald en mochten we in groepjes pompoenen inzaaien. Het was een super leuke, leerzame en gezellige dag in het mooie Aalten. 

De kinderen, ouders en juf Renske hebben er ontzettend van genoten!  

 

Schoolreis Benedenbouw 2

De Benedenbouw 2 is dit jaar naar de Spelerij en Uitvinderij in Dieren geweest. Hier hebben ze naar hartenlust in de speeltuin kunnen spelen en door het prachtige weer ook nog kunnen spetteren in het water. Afgewisseld met een voorstelling voor de jongere leerlingen en voor de oudere leerlingen was er tijd om in de Uitvinderij aan het werk te gaan. Ook hebben ze zelf het brood gebakken boven een vuurtje voor de lunch. Het was een prachtige dag. Ouders bedankt voor het vervoer.

Kijkavond de Schilderspoort 12 april 2018

De kijkavond was een groot succes. Een grote opkomst van ouders en opa’s en oma’s heeft ervoor gezorgd, dat onze leerlingen trots het werk, van de afgelopen periode konden laten zien.

naamloos PBS 3PBS 4 PBS 2

PBS en samenwerken
Tijdens de PBS lessen wordt aandacht besteed aan onze waarden respect, veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Tijdens de samenwerkingsopdrachten van rekenen in de groep van Iris/Brigitte werd duidelijk hoe de kinderen hierin gegroeid zijn.
De sterke rekenaars hielpen de beginnende rekenaars. Geweldig hoe ze elkaar niet de antwoorden voor zeiden maar echt sturend bezig waren. Fantastisch om te zien!! Er werden zelfs onderling complimenten uitgedeeld!

Kerstmaaltijd
Dit jaar werd op de Schilderspoort weer een Kerstmaaltijd georganiseerd. Ouders en leerlingen zorgden voor een heerlijke bijdrage aan dit diner. Leden van de Oudervereniging waren zeer actief met allerlei hand- en spandiensten en teamleden zorgden voor een prachtig aangekleed gebouw en klas. Ze werd het Kerstfeest een echt feest van saamhorigheid.

Sinterklaas
Alle groepen werden eind november verrast met de aanwezigheid van vier Strooipieten. Zij brachten een bezoek aan 20171128_144248alle groepen en deelden uiteraard de nodige pepernoten uit.
Gelukkig ging Sinterklaas op 5 december  ook dit schooljaar de Schilderspoort niet voorbij. Hij bracht, samen met vier Pieten een bezoek aan de verschillende groepen. De leerlingen kregen weer prachtige cadeaus van Sint of hadden prachtige cadeaus voor elkaar gemaakt. Het was een gezellige en sfeervolle dag! Voor meer foto’s klik op

Bovenbouw 1 en 2 brengt een bezoek aan het Watermuseum in ArnhemIMG_0837
Eind november brachten de groepen van bovenbouw 1 en 2 een bezoek aan het Watermuseum in Arnhem. De leerlingen van bovenbouw 2 hebben zelf een verslag hierover geschreven. Klik op de link en geniet van de prachtige verslagen!
verslag Watermuseum
verslag van Misha
verslag van Demi
verslag van Stijn
Voor meer foto’s klik op Watermuseum

Excursie naar akkerbouwbedrijf Gelderse Waarden
20171109_093810  DSC_0061  DSC_0077

De groep van juf Hannah is op excursie geweest naar een groot akkerbouwbedrijf. Twee leerlingen uit de groep hebben hierover een mooi verhaal geschreven.DSC_0073  DSC_0063  
Wij waren bij de tractor en waren ook bij de stieren geweest.
We hebben daar gegeten en we hebben ook nog met de hele klas een groepsfoto gemaakt.
We hebben heel veel aardappelen gezien en we hebben geleerd dat je van aardappelen friet kan maken.
We hebben ook nog een toets gemaakt.
Van 120 voetbalvelden kun je aardappels oogsten.
En we hebben ook nog geluisterd naar Danny en geschreven.

Door Sophie Rijnberk en Denver Finke

Thema Europa in bovenbouw 1, september 2017
In bovenbouw 1 wordt aandacht besteed aan verschillende landen in Europa. De landen Duitsland, Spanje, Italië komen onder andere hierbij aan bod.
 20170922_145126  20170922_135714  20170922_141234
In de groep van juf Hannah werd gewerkt over Italië. Na de theorielessen werden er allerlei doe-opdrachten uitgevoerd. De kinderen bouwden de toren van Pisa na met Kapla; het spel ‘de toren van Pisa’ werd gespeeld en er werden heerlijke pizza’s gebakken.
Het was een leerzame in gezellige middag!

 

 

Nationaal Schoolontbijt
Ook dit jaar deden alle groepen weer mee aan het Nationale Schoolontbijt. Het doel hiervan is de leerlingen bewust te maken van het belang van een gezond ontbijt. En uiteraard is het ook erg gezellig om samen op school te ontbijten! Leerlingen die thuis sommige dingen niet lusten blijken dit op school ineens wel te eten, soms een echte overwinning! Voor  foto’s klik op  Schoolontbijt.

DSC_0068Groep Hannah op excursie naar akkerbouwbedrijf
Kijk op de leerlingpagina / activiteiten 2017-2018 voor informatie over en foto’s van deze mooie excursie!

 

Hans en Grietje, de musical
Sinds enkele weken werkt benedenbouw 1 aan het thema ‘Sprookjesbos’. In het kader hiervan vond 11b3de80-44d6-4f07-bd04-e517f7801861overleg plaats met dhr. Jan van Heemskerk van JUMBO Zevenaar.
 Hij stelde voor alle leerlingen van benedenbouw 1 gratis 2 kaartjes ter beschikking voor de Musical Hans & Grietje. Kinderen hebben volop kunnen genieten van deze prachtige voorstelling in Kunstwerk! het Musiater. We willen dhr. Jan van Heemskerk nogmaals bedanken!!

Staking 5 oktober 2017
Zoals u wellicht heeft meegekregen zal er op donderdag 5 oktober een landelijke staking binnen het primair onderwijs plaatsvinden.
uitgelicht_pofront_staakOok het bestuur en team van de Schilderspoort staat achter deze staking.
De school is dan ook op donderdag 5 oktober gesloten.
Verdere uitleg betreffende deze staking en de consequenties daarvan voor de leerlingen van onze school en hun ouder(s), verzorger(s) vindt u door te klikken op brief ivm staking 5 oktober
Ook ouders kunnen hun stem laten horen door het ondertekenen van een petitie die te vinden is op Petitie van (groot) ouders

Jaarplanning 2017-2018
De Jaarplanning voor dit schooljaar vindt u onder het tabblad algemene informatie / kalender 2017-2018. Tevens worden de verschillende activiteiten weergegeven in de Jaarkalender die u in DigiDuif kunt vinden. Bent u nog niet in het bezit van een inlogcode voor DigiDuif dan kunt u zich wenden tot de medewerkers van de administratie.

Ouderavond en Informatieavond
Op dinsdag 26 september werd een Ouderavond gehouden voor alle ouders. Tijdens deze avond vond de Jaarvergadering van de Oudervereniging en Medezeggenschapsraad plaats. Tevens werd voorlichting gegeven door de groepsleraar van uw kind over en in de groep. Voor de ouders van de schoolverlaters was er een informatiegedeelte over het Voortgezet Onderwijs. Jammer genoeg was het aantal aanwezige ouders bij de Jaarvergadering van OV en MR heel klein. De Jaarvergadering is bij uitstek de gelegenheid waarop u uw stem kunt laten horen.
Zodra de notulen van de Jaarvergadering gereed zijn zullen deze op de website geplaatst worden.

plein 6Opening schoolplein
Zoals u weet is er afgelopen jaar hard gewerkt aan het vernieuwen van ons schoolplein.
Op vrijdag 8 september vond de feestelijke opening van het plein plaats. Helaas liet het weer ons in de steek waardoor enkele activiteiten niet door konden gaan. De sponsoren die het mede mogelijk gemaakt hebben een prachtig plein te realiseren werden welkom geheten. Zij kregen uitleg over de aanpassing van een grijs naar een groen plein. Aansluitend werd door leerlingen aan elke sponsor een prachtige bos zelf gemaakte bloemen aangeboden.
Het plein wordt inmiddels volop benut door onze leerlingen!
Voor meer informatie klik hier

Start schooljaar 2017-2018
De eerste dagen van het nieuwe schooljaar zijn alweer achter de rug. Een grote groep nieuwe leerlingen en ouders lijkt al snel hun draai gevonden te hebben op de Schilderspoort. We wensen alle leerlingen, ouders, verzorgers en teamleden een goed schooljaar waarin we op een prettige manier kunnen samenwerken om te zorgen dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Schoolgids
De schoolgids voor schooljaar 2017-2018 vindt u hier.20170629_123349

Modderdag in benedenbouw 1
Ook dit jaar stond de Modderdag weer op de agenda van benedenbouw 1. Een dag waarop er heerlijk gekliederd en gespeeld mag worden met zand, water en dus modder.
Kijk vooral op modderdag

Schoolwide PBS
Poortje, het draakje dat symbool staat voor PBS binnen de Schilderspoort, is erg populair bij de kinderen. Inmiddels kennen de leerlingen al veel gedragsregels en worden er veel muntjes verdiend. Zie ook hier

Schoolfruit
schoolfruitSinds enkele weken doet de Schilderspoort mee aan het EU-Schoolfruit.
Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Gedurende 21 weken krijgen alle leerlingen  elke  woensdag, donderdag en vrijdag een stuk groente of fruit. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!
Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.
Mocht u meer informatie willen klik dan hier

Telefonische bereikbaarheid
In verband met de bezetting van de administratie is de Schilderspoort niet elke dag van 8.00 – 16.00 uur telefonisch bereikbaar. Op sommige momenten zijn wij genoodzaakt een telefoonbeantwoorder te gebruiken. We vragen u dan een boodschap in te spreken zodat we u, indien nodig, terug kunnen bellen.