Activiteiten 2019-2020

September 2019: Groepsvorming

De eerste weken stonden in het teken van de groepsvorming. De 4 waarden van de school: Respect-Verantwoordelijkheid-Vertrouwen-Veiligheid stonden hierbij centraal. Ter afsluiting van deze weken heeft de Oudervereniging, samen met de vakleerkrachten gym en de sportschool een bootcamp georganiseerd. Iedere groep ging op het bootcamp terrein van de sportschool aan de slag. Na afloop was er voor iedereen een diploma, te drinken en een ijsje. Het was wederom een groot succes.

 

September 2019: Schrijfles

Dat het aanleren van letters en cijfers niet alleen op papier gebeurt, laat bovenstaande foto zien. Vaak gaan er allerlei oefeningen aan het schrijven op papier vooraf, zoals bijv. het ‘schrijven’ van de cijfers op de tafel in scheerschuim. En dan beginnen we natuurlijk met cijfer 1.

September 2019: Beloning en Leesles gecombineerd

Een taalleesles kan prima gecombineerd worden met een beloning die verdiend is , maakt onderstaand verhaal duidelijk.
Al na 2 weken was het zo ver. Er waren in een groep genoeg muntjes verdiend. De eerste beloning werd gemaakt en geproefd; de Kwarktaart. Tijdens de taalleesles ging het over dubbelwoorden waarin kwarktaart goed paste (kwark + taart=kwarktaart. Het leesblad dat geoefend werd bestond uit dubbelwoorden die te maken hadden met de kwarktaart.