activiteiten 2017-2018

naamloos naamloos1Excursie van de klas van Juf Renske: Een dagje naar Aalten 

Afgelopen vrijdag is de groep van juf Renske naar Aalten vertrokken. Daar is de groep ter afsluiting van het thema de Tweede Wereldoorlog naar het onderduikersmuseum Markt 12 geweest.  Als eerste kregen we achtergrondinformatie te horen over de mensen die in de Tweede Wereldoorlog in het museum woonde. Een medewerkster van het museum vertelde ons allerlei interessante dingen. 

Daarnaast gingen we in groepjes een speurtocht doen in het museum. We moesten allerlei dingen doen en zoeken. In de hal konden we naar allerlei verhalen luisteren, er hingen telefoons in de jassen van de Joodse mensen. We mochten op de fiets die in de tussenkamer stond fietsen, daardoor wekten we elektriciteit op. Het bijzondere aan de fiets was dat de fiets van de oma van de man van juf Renske is. Bovenin het museum ontdekten we een schuilplaats. Via de wastafel kwamen we uit bij een schuilplaats. Op de zolder was een kleine ruimte om te onderduiken. Het was een spannende, leerzame en leuke speurtocht. 

Na het bezoek aan het museum hebben we bij juf Renske onze boterhammen gegeten en we konden even uitrusten. 

Na het lunchen zijn we lopend naar de moestuin van juf Renske gegaan. Dit sluit mooi aan bij het thema waar we nu aan werken: de tuin. De man van juf Renske gaf ons uitleg over de planten die er groeien op de moestuin. Hij vertelde ons allemaal dingen over de groene en witte asperges. Zo hebben we geleerd waarom de witte asperges wit zijn en de groene groen. De man van juf Renske vertelde iets over het proces van zelf compost maken. Als laatste hebben we nog wat onkruid weggehaald en mochten we in groepjes pompoenen inzaaien. Het was een super leuke, leerzame en gezellige dag in het mooie Aalten. 

De kinderen, ouders en juf Renske hebben er ontzettend van genoten!  

 

Schoolreis Benedenbouw 2

De Benedenbouw 2 is dit jaar naar de Spelerij en Uitvinderij in Dieren geweest. Hier hebben ze naar hartenlust in de speeltuin kunnen spelen en door het prachtige weer ook nog kunnen spetteren in het water. Afgewisseld met een voorstelling voor de jongere leerlingen en voor de oudere leerlingen was er tijd om in de Uitvinderij aan het werk te gaan. Ook hebben ze zelf het brood gebakken boven een vuurtje voor de lunch. Het was een prachtige dag. Ouders bedankt voor het vervoer.

 

Kijkavond 12 april 2018:

De kijkavond was een daverend succes. Een grote opkomst van ouders en opa’s en oma’s zorgden ervoor dat de leerlingen trots al het werk konden laten zien van de afgelopen periode.

 

Bovenbouw 1 en 2 brengt een bezoek aan het Watermuseum in ArnhemIMG_0837
Eind november brachten de groepen van bovenbouw 1 en 2 een bezoek aan het Watermuseum in Arnhem. De leerlingen van bovenbouw 2 hebben zelf een verslag hierover geschreven. Klik op de link en geniet van de prachtige verslagen!
verslag Watermuseum
verslag van Misha
verslag van Demi
verslag van Stijn
Voor meer foto’s klik op Watermuseum

Excursie naar akkerbouwbedrijf Gelderse Waarden
20171109_093810  DSC_0061  DSC_0077

De groep van juf Hannah is op excursie geweest naar een groot akkerbouwbedrijf. Twee leerlingen uit de groep hebben hierover een mooi verhaal geschreven.DSC_0073  DSC_0063  
Wij waren bij de tractor en waren ook bij de stieren geweest.
We hebben daar gegeten en we hebben ook nog met de hele klas een groepsfoto gemaakt.
We hebben heel veel aardappelen gezien en we hebben geleerd dat je van aardappelen friet kan maken.
We hebben ook nog een toets gemaakt.
Van 120 voetbalvelden kun je aardappels oogsten.
En we hebben ook nog geluisterd naar Danny en geschreven.

Door Sophie Rijnberk en Denver Finke

Thema Europa in bovenbouw 1, september 2017
In bovenbouw 1 wordt aandacht besteed aan verschillende landen in Europa. De landen Duitsland, Spanje, Italië komen onder andere hierbij aan bod.
 20170922_145126  20170922_135714  20170922_141234
In de groep van juf Hannah werd gewerkt over Italië. Na de theorielessen werden er allerlei doe-opdrachten uitgevoerd. De kinderen bouwden de toren van Pisa na met Kapla; het spel ‘de toren van Pisa’ werd gespeeld en er werden heerlijke pizza’s gebakken.
Het was een leerzame in gezellige middag!